Berjaya Bersama Tasneem: Doktor Gigi Berjaya Cecah 5 Angka!

Diberi nama Ain Syahira seorang pakar pergigian di salah sebuah klinik di Pahang. Alhamdulillah saya telah berhasil membuktikan saya boleh berjaya dengan Tasneem Naturel dan dapat merubah kehidupan saya dan dapat cecah 5 angkat. Menarik bukan? Jom ikuti kisah saya.

Baby Adam Menangis

Dari awal tahun 2020, saya mencari sabun dan produk penjagaan bayi yang sesuai dengan kulit Adam. Adam merupakan cahaya mata pertama saya. Kulit Adam jenis sensitif ditambah pula dengan sejarah keluarga yang mempunyai ekzema membuatkan Adam tidak boleh memakai sabun dan losyen sebarangan. Puas saya try and error pelbagai jenama sehingga dipertemukan dengan Tasneem Naturel.

Fasa Berkenalan dan dengan Tasneem Naturel

Produk Tasneem Naturel

Pada Mei 2020, saya bertemu dengan Tasneem Naturel. Belian pertama terus grab mandian Calm Bath, Balm Skeenz dan Balm Calm Time. Baru nak cuba terus beli banyak item? Ya, demi anak!

Kenapa tiga ini menjadi pilihan? Sebab semua item ni dah jadi keperluan. Adam perlukan Calm Bath sebagai mandian, balm Skeenz untuk disapu di ruam dan kulit sensisitif. Manakala, Calm Time sebab Adam merengek dan ‘drama sebelum tidur’. Bila barang sampai terus guna Calm Bath dan Balm Skeenz. Alhamdulillah serasi, dan sebagai ibu mestilah kita happy.

Balm Calm Time? Balm ni paling lambat guna antara tiga item yang dibeli. Beli sebab sesuai dengan situasi tapi macam tak percaya dengan keberkesanan balm. Betul ke balm ni boleh bagi anak tenang. Apa logiknya disebalik ‘anak boleh tenang tu.’ Jadi balm Calm Time tu tersimpan tidak digunakan hampir sebulan.

PJJ bukan penghalang untuk berjaya bersama Tasneem Naturel

Doktor Shahira beraya bersama keluarga

Dalam masa sebulan, drama nak tidur masih ada dan semakin hari keadaan semakin sukar bagi saya kerana pada masa itu saya dan suami melalui fasa berjauhan. Bayangkan , setiap hari ‘drama nak tidur’ saya hadapi seorang diri setelah seharian penat bekerja.

Ini bukan rungutan, cuma menyatakan realiti. Saya percaya ini situasi biasa bagi ibu-ibu luar sana dan saya percaya ramai yang masih mengalami perkara yang sama.

Dipendekkan cerita, saya gunakan juga Balm Calm Time setelah saya tambah ilmu berkenaan minyak pati atau essential oil. Alhamdulillah berkesan. Gembira dan menyesal dalam masa yang sama, gembira sebab dah tiada drama, menyesal sebab lambat mencuba.

Pengembaraan saya sebagai ibu muda bersama Tasneem Naturel, saya kongsikan di media sosial. Ramai yang tertarik dan berminat kerana rata-rata mengalami masalah yang sama, mencari yang sesuai untuk si manja.

Mula berdaftar sebagai Dropship Tasneem Naturel 

Doktor Shahira bersama produk Tasneem Naturel

Bertitik tolak dari situ, saya mendaftar menjadi dropship Tasneem dengan niat untuk membantu lebih ramai ibu-ibu di luar sana. Siapa sangka, permulaan yang hanya suka-suka mendapat sambutan yang tak terduga. Menjadi sebahagian dari keluarga Tasneem merupakan satu pengalaman baru bagi saya yang tidak pernah menceburi bidang perniagaan. Bermula dari kosong, segala teknik dan tips diajar dan disediakan. Ilmu dan kelas di Tasneem Naturel tidak terhad tentang perniagaan, tetapi ada juga kelas kerohanian dan kehidupan.

Doktor Shahira sedang memeriksa pesakit

Pada mulanya, agak sukar untuk saya seimbangkan keluarga, kerjaya dan berniaga. Kalau difikirkan, memang tidak cukup masa untuk saya berbisnes memandangkan jadual dan tuntuan kerjaya saya sebagai seorang doktor gigi sudah cukup padat dan sibuk.

 

Seharian bertemu pesakit, pulang ke rumah baru boleh uruskan anak dan luangkan masa bersama keluarga. Nak seimbangkan kerjaya dan keluarga sudah pun mencabar, apatah lagi nak berniaga pula. Tapi, Allah mudahkan semua.

Produk Tasneem Naturel Dapat Membantu Para Ibu

Alhamdulillah dengan izin Allah, kini dengan Tasneem Naturel saya dapat membantu ibu-ibu di luar sana untuk mendapatkan produk yang terbaik untuk si manja dan saya juga dapat membantu mereka menjana pendapatan dengan Tasneem. Alhamdulillah, saya juga mendapat sokongan penuh dan bantuan daripada suami dan keluarga yang membolehkan saya menyeimbangkan keluarga, kerjaya dan perniagaan bersama Tasneem Naturel dan team saya, Khashacare.

Peningkatan bersama Tasneem Naturel 

Doktor Shahira bersama stok Tasneem Naturel

Pencapaian bersama Tasneem sangat banyak. Secara peribadi, banyak peningkatan diri dari segi personaliti, keyakinan dan leadership. Total sale bersama Tasneem Naturel sudah mencapai 5 angka. Saya sudah berjaya dengan Tasneem Naturel!

Doktor Ain Syahira bergambar dengan sampul emas hadiah dari Team Tasneem Naturel

Namun pencapaian paling memuaskan adalah apabila mendapat respon positif daripada ibu-ibu. Respon beginilah yang membuatkan saya lebih bersemangat untuk berkongsi manfaat. Sebagaimana saya perlukan Tasneem sebagai pembantu, saya percaya ramai ibu ibu yang mengalami situasi yang sama akan bersetuju.

Semua ibu pasti mahukan yang terbaik untuk anak mereka. Sebagai ibu, Tasneem adalah ikhtiar kita untuk si manja. Sebagai usahawan, Tasneem Naturel ini usaha kita untuk Ummah dan agama. Insya Allah. Dengan Izin Allah. Saya dah berjaya dengan Tasneem Naturel, anda bila lagi?

NAMA: AIN SHAHIRA
No. Tel: www.wasap.my/60132626146 
Kawasan COD: Maran, Chenor, Jengka 2, Jengka 4, Jengka 5.

Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.