Contact us

My Cart
RM0.00
Blog
Cara Melatih Anak Tidur Awal Pada Waktu Malam

Tengah-tengah malam terjaga sebab anak nak main. Siapa yang selalu hadapi perkara ini? Sudah lah penat dengan aktiviti kerja seharian, anak jadi aktif pula tengah-tengah malam. Lama-lama boleh murung ibu bapa.Tapi tahukah anda, sebenarnya anda boleh melatih anak-anak anda untuk tidur awal pada waktu malam dan lena sepanjang malam? Semuanya bermula dari masa berpantang lagi!…

Suami di bilik bersalin; Keperluan atau trend?

Pernahkah anda mendengar bapa anda bercerita tentang hari anda lahir? Bapa anda berkemungkinan akan menceritakan mengenai cuaca hari itu, suasana di hospital dan lain-lain lagi. Walau bagaimanapun, amat jarang sekali untuk mereka bercerita akan situasi dalam bilik bersalin. Tahukah anda, pada zaman dahulu kaum lelaki dilarang untuk berada di dalam bilik bersalin? Disebabkan oleh proses…

Susu Full Cream atau Susu Fresh ; Yang mana lebih baik untuk anak anda?

Apabila anak menginjak ke usia 1 tahun, ini merupakan perbalahan monolog dalaman yang sering ibu-ibu alami. Nak bagi anak minum susu yang mana ya, susu full cream ataupun susu fresh? Yang mana lebih bagus? Si A cakap susu full cream lebih bagus, si B pula cakap susu fresh lebih bagus. Pening! Baiklah ibu-ibu semua, jangan…

Bayi Cirit-Birit: Apa yang ibu bapa perlu lakukan untuk merawatnya?

Siapa di sini yang kerap meneliti najis anak selepas mereka selesai membuang, mendebarkan bukan? Bagaimana anda tahu anak anda sedang mengalami cirit-birit? Di bawah ini, kami senaraikan tanda-tanda anak anda mengalami cirit-birit dengan beberapa rawatan yang boleh dilakukan di bawah. Tanda-tanda cirit birit Najis kelihatan berair Najis lebih banyak daripada biasa Punca cirit-birit Perubahan diet…

11 CARA KEMPISKAN PERUT SELEPAS BERSALIN YANG BOLEH DILAKUKAN DI RUMAH

Betul ke adalah idaman ibu-ibu semua untuk dapatkan perut yang kempis selepas bersalin? Ada yang bekerja keras untuk mengecapi impian itu dan ada juga yang terus berputus asa. Walau bagaimanapun, jangan risau, masih ada sinar harapan untuk anda semua. Di bawah ini kami kongsikan 11 tips dapatkan perut kempis dari rumah sahaja! 1. Berbengkung Salah…

MENU MAKANAN SIHAT UNTUK ORANG BERPANTANG

Ramai ibu-ibu berpantang yang masih keliru dengan makanan yang patut dimakan semasa berpantang. Terlampau banyak pantang larang sehingga ibu-ibu berasa tidak yakin dan takut jika makan sebarangan, kesihatan mereka dan bayi mereka akan terjejas. Ibu-ibu semua usah khuatir ya. Di sini, kami senaraikan makanan dan serta khasiatnya untuk dimasukkan ke dalam menu harian anda. Selang…

MITOS BERPANTANG SELEPAS BERSALIN & KEGUGURAN

Masyarakat kita sudah terbiasa dengan pantang larang yang diamalkan dari turun temurun lagi. Memang ada pantang yang betul seperti tidak boleh mengangkat benda yang berat, dan lain-lain lagi. Tetapi kebanyakan pantang larang tidak pun memberi manfaat kepada ibu-ibu malah membuatkan mereka berpantang dalam keadaan tidak selesa. Jom kita baca di bawah, pantang larang manakah yang…

4 TANDA ANAK ANDA MUNGKIN MENGHIDAPI EKZEMA TANPA ANDA SEDARI!

“Abang, semalam anak kita makan apa ya? Dia asyik menggaru je dari tadi. Takut salah makan” IBUBAPA SERINGKALI MENGANGGAP JIKA BADAN ANAK GATAL-GATAL, PUNCANYA ADALAH MAKANAN! Tahukah anda, ia juga boleh terjadi disebabkan oleh faktor kebersihan, faktor jangkitan ataupun lain-lain? Pernah tak terfikir anak anda menghidapi ekzema? Kadang-kadang tanpa ibubapa sedari, anak mereka sebenarnya adalah…

POSISI TIDUR BAYI

Tahniah buat ibubapa yang baru sahaja menimang cahaya mata! Semestinya anda rasa excited, lebih-lebih lagi buat ibubapa yang baru sahaja menimang cahaya mata yang pertama. Posisi tidur bayi yang betul dan selamat WAJIB diketahui oleh ibubapa tau! Perkara ini penting bagi mengelakkan Sindrom Kematian Bayi Secara Tiba-tiba ataupun Sudden Infant Death Syndrome (SIDS). Posisi Tidur…

SUKARNYA PROSES PENCERAIAN SUSU BADAN: 8 TIPS WEAN OFF / PUTUS SUSU BADAN

Tahniah buat ibu-ibu yang hampir berjaya menyusukan anak selama 2 tahun! Proses penceraian susu badan bukan sahaja bermaksud proses fizikal anak berhenti menyusu dengan ibu, penceraian susu juga bermaksud anak akan berhenti bergantung kepada ibu ketika dia takut, sedih dan juga gembira melalui penyusuan badan. Berikut kami kongsikan 8 tips penceraian susu badan / wean…

Rawatan terbaik untuk anak menangis tanpa henti di Kuantan!

Haii, Assalamualaikum. Saya dikenali sebagai Amyraa Zainal berasal daripada Kuantan. Agen tasneem naturel Kuantan. Saya mula terkesan dengan Tasneem Naturel pada ketika saya melahirkan anak saya yang pertama dan berhadapan dengan masalah anak menangis tanpa henti. Balm pertama yang saya cuba adalah Balm Calm Time untuk meredakan tangisan anak dan memberi kesan tenang serta relax….

anak batuk dan selsema dapatkan balm dari stokis tasneem naturel ipoh
Jana Side Income di Ipoh, Perak!

Hai. Assalamualaikum. Saya Nor Amirah Mohd Sowi atau lebih dikenali dengan nama samaran, Mia Sowi dalam Tasneem Naturel. Saya berumur 34 tahun dan mempunyai sepasang anak berusia 5 dan 7 tahun. Ok, saya bermula dengan Tasneem Naturel apabila saya merasai buntu, stuck, dalam bisnes. Sebelum itu, saya pernah beberapa kali menukar produk bisnes seperti pekasam…

Jana side income di Banting dengan mudah!

Bagaimana saya bermula…. Bermula hanya sebagai pengguna. Saya memang maklum tentang kebaikan essential oils. Dan saya akui harganya memang umph lah! Tak dapat nak commit, sebab ada perkara lain yang lebih utama.  Asbab Adeeb dua kali warded sebab bronchiolitis dan jangkitan RSV, ish tak boleh jadi kan. I have to do something! At first Mami…

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Color
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping