Redakan Suhu Dengan Mandian Bayi Terbaik CF-Bath Tasneem

CF Bath

Bila anak kecil terutamanya bayi mula selsema dan batuk berkahak, risaunya hati Allah sahaja tahu. Ubat pula tak sesuai diberi pada anak bawah 2 tahun kan. Macam-macam usaha yang dibuat bagi hilangkannya.

Kebiasaanya, petua yang boleh ibu-ibu buat untuk turunkan suhu badan anak adalah dengan menggunakan lemon. Ini kerana lemon membantu untuk menurunkan suhu badan yang panas dengan cepat.

Tapi dikala kecemasan, jarang buah lemon ada di dapur dan nak menyediakannya pun agak leceh. Oleh sebab ini, Tasneem Naturel mengeluarkan produk mandian bayi berasaskan essential oils yang membantu melegakan batuk selsema dan demam.

Kini dengan adanya CF bath dari Tasneem Naturel, memang saya “stand by” di rumah dan wajib bawa bila bermusafir. Kita usaha mencegah supaya anak-anak sihat dan selesa. Dan pasangannya CF-rub balm juga jadi kit kecemasan saya.

CF bath membantu selsema, batuk dan demam ringan.

Apakah CF-Bath ?

Apa maksud CF tu ye? C tu untuk Cough dan F untuk Flu. Jadi maksud CF-Bath ini ialah Cough and Flu Bath. Mandian yang di formulasi khas dari ramuan organik berasaskan Essential Oil. CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberi yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat bagus.

Bahan semula jadi CF-Bath

1. Daun Sireh

IMG_20191110_192632.jpg

  • Bermakna dalam masyarakat Melayu dan India
  • Merupakan tumbuhan memanjat. Boleh mencapai ketinggian 10-12 kaki.
  • Mengandungi pelembap semulajadi, mineral, vitamin, antioksidan dan antiseptik.

Kebaikan daun sireh :

  • Menghilangkan nafas berbau
  • Merawat kulit dan masalah jerawat
  • Boleh dijadikan sebagai “masker”
  • Mengubati keputihan
  • Mengurangkan bengkak gusi
  • Menyembuhkan batuk

Petua menghilangkan batuk

Ambil 5 daun helai sireh dicampur dengan 300ml air. Minum airnya.

2. Oren

Anim Agro Technology: JENIS-JENIS OREN POPULAR

  • Kaya dengan vitamin C
  • Membersihkan usus
  • Bagus untuk kulit
  • Kaya dengan antioksidan
  • Kaya dengan haruman sitrus yang meningkatkan semangat
  • Membantu menghapuskan toksin dalam badan
  • Membantu mengurangkan tekanan
  • Bagus untuk selsema dan asthma
  • Bertindak sebagai anti depression, antiseptik dan melancarkan peredaran darah

3. Strawberi

Strawberries 101: Nutrition Facts and Health Benefits

  • Mengandungi vitamin C, D dan E
  • Kandungan vitamin C buah strawberi lebih banyak daripada sebiji buah Oren
  • Vitamin C dalam buah strawberi membantu kesihatan gigi dan gusi, dapat menyembuhkan luka dan meningkatkan daya tahan badan.
  • Bagus untuk kesihatan mata
  • Membantu menurunkan kolesterol
  • Dapat mencegah kanser
  • Membantu mencegah penyakit jantung kerana tinggi serat, folat, vitamin C dan antioksidan
  • Sesuai untuk kecantikan kulit.

Petua kecantikan

Dijadikan sebagai lulur kulit. Kisar buah strawberi dengan susu dan minyak zaitun dan dlumur pada kulit badan

4. Tea tree

3 uses and benefits of tea tree essential oil | Ecogarantie

  • Melambatkan proses penuaan, menguatkan tulang dan meningkatkan imunisasi badan
  • Membantu melegakan batuk, selsema dan jangkitan virus
  • Menurunkan suhu badan dan mengurangkan kahak.

5. Frankincense

Frankincense: the wise men's gift that soothes skin and anxiety

  • Kemenyan Arab
  • Getah yang keluar dari celah pokok ini diproses bagi menghasilkan minyak Frankincense
  • Banyak di negara beriklim panas seperti Oman, Yaman, Mesir
  • Kebaikannya ialah menaikkan semangat, dapat melawaskan penghadaman, keluarkan angin dalam badan, menghilangkan stress dan kahak
  • Hasil kajian dari Universiti Manchester boleh ubati kanser ovari dan meningkat mood
  • Minyak ini sangat lembut dan sesuai untuk bayi

6. Eucalyptus oil

Eucalyptus Oil in Pregnancy: What It's Used For and If It's Safe

  • Minyak kayu putih
  • Berasal dari pohon cemara asli Australia yang merupakan makanan utama bagi beruang koala
  • Bagus untuk batuk dan kahak
  • Merawat gigi dan mulut
  • Menyegarkan badan, membuang angin dari badan
  • Boleh diguna sebagai minyak urut dan melegakan migrain

Petua

Sapu minyak kayu putih pada perut dan kaki bayi untuk elak kembung perut.

7. Lemon

6 Evidence-Based Health Benefits of Lemons

  • Makanan yang kaya dengan vitamin C
  • Boleh meningkatkan imunisasi badan dan membantu mengatasi demam, batuk dan selsema
  • Memberi ketenangan, mengeluarkan toksin, bersifat antibakteria untuk selsema, sakit tekak dan batuk
  • Bau harum lemon dapat menyegarkan badan
  • Diproses melalui cara cold press
  • Membantu melawan depresi

Petua demam

Mandikan anak dengan air lemon.

8. Cypress

Essential oil distributors: Essential Oil Cypress - Ventós Aromatherapy

  • Jenis pokok besar dan tinggi, memiliki batang yang menjalur dan lurus, berdaun halus dan termasuk dalam keluarga pokok pine.
  • Boleh mencapai ketinggi 120 hingga 450 kaki
  • Mempunyai batang yang keras, tahan lasak dan kalis air
  • Banyak tumbuh di kawasan pergunungan yang beriklim sejuk, berpaya dan becak
  • Hampir keseluruhan pokok ini boleh digunakan bagi tujuan kesihatan
  • Menurut kajian, dikatakan sangat mujarab dan mampu merawat banyak penyakit
  • Memiliki ciri-ciri antivirus, kuman dan depressen
  • Membantu sistem penghadaman dan sistem perkumuhan
  • Bertindak sebagai antipasma untuk usus, kejang otot, kembung perut
  • Minyaknya boleh diguna untuk merawat sakit kepala dan migrain

Fungsi  CF-Bath Tasneem Naturel

CF-Bath: Selsema, Cairkan Kahak

CF-Bath berfungsi untuk membantu menurunkan suhu badan. Selain itu, ia dapat membantu untuk melegakan batuk dan selsema. Ia membantu untuk melegakan pernafasan dan membantu untuk mengurangkan kahak anak.

Cara penggunaannya pun mudah sahaja, mandikan anak dengan mandian ini, biarkan seketika biar khasiat essential oils meresap kedalam badan anak. Selepas itu, bilas sahaja sabun ini. Mudah sahaja. Jika ada CF Rub balm, bolehlah disapu selepas mandi.

Apa kata pengguna Cf-Bath

testimoni cf bath tasneem naturel | MommyluvCF RUB Balm | USpire

testimoni cf bath tasneem naturel 2 | Mommyluv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Pengalaman anak guna cf body wash, bau yang wangi, dan Hingus anak cepat kering.. Guna utk anak last..” Puan Azni Abu Samah:

“Cf-Rub Bath, bila anak demam alhamdulillah demam cepat kebah paling lama 3 hari dah tak panas badan..sama juga dgn org dewasa guna (suami)memang sangat membantu demam panas badan pun xlama” Puan Anie

“Cf-Bath sgt membantu kala anak batuk selsema. Selain top up dgn balm, body wash pun brguna. Tak pening nak cari lemon. Bau segar, badan jd fresh” Puan Suhana

Jika anda berminat boleh tekan simbol Whatsapp di bawah :

Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.