Contact us

My Cart
RM0.00

Ibu-Ibu, Anak Sering Selsema?
Tersumbat Kahak?

  • Dah lama hidung asyik berair.

  • Sering batuk-batuk.

  • Terseksa nak bernafas kerana tersumbat kahak​.

  • Nafas berbunyi.

  • Suhu badan panas kerana demam​.

  • Dah ikhtiar berbagai cara, selsema masih tak reda-reda.

Ibu-Ibu, Anak Sering Selsema? Tersumbat Kahak?

  • Dah lama hidung asyik berair.

  • Sering batuk-batuk.

  • Terseksa nak bernafas kerana tersumbat kahak​.

  • Nafas berbunyi.

  • Suhu badan panas kerana demam​.

  • Dah ikhtiar berbagai cara, selsema masih tak reda-reda.

Jangan Biarkan Ia Berlarutan, Bahaya Kepada Anak

  • Selsema yang tidak dirawati segera merisikokan bayi lemas tersumbat kahak.

  • Kahak tersumbat menjadi punca kepada bayi tidak mahu menyusu.

  • Anak makin sukar tidur dan sering merengek-rengek.

  • Jangan sampai simptom semakin kronik terpaksa bawa anak ke hospital.

Jangan Gusar Lagi. Kami Ada Solusi Untuk Redakan Selsema, Demam, Batuk & Cairkan Kahak Anak Dengan Mudah Secara Semula Jadi

  • Tak perlu rawatan sedut kahak yang mahal.

  • Tak perlu paksa anak makan ubat.

  • Tak perlu sebarang suntikan menyakitkan.

  • Tak perlu ikut tips atau petua lama yang belum tentu berkesan.

Memperkenalkan Balm CF-Rub, Pilihan Ibu Ayah Malaysia Untuk Atasi
Selsema & Cairkan Kahak Bayi Tanpa Kesan Sampingan

  • Bantu kurangkan selsema & batuk tanpa ubat-ubatan. Sapu-sapu je.

  • Bantu cairkan & keluarkan kahak dengan lawas tanpa perlu rawatan sedut kahak yang mahal.

  • Bantu redakan asthma.

  • Bantu kurangkan suhu ketika demam secara semulajadi.

  • Dos essential oil yang digunakan sesuai untuk bayi 2 tahun ke bawah & kanak-kanak.

  • Tiada lagi rengekan dan ragaman akibat selsema.

Tanpa Paraben, Tanpa Camphor, Tanpa Sebarang Bahan Kimia Berbahaya.
Dari 100% Bahan Semula Jadi & Essential Oil

EUCALYPTUS

Keupayaan untuk merawat gangguan pernafasan. Penawar kepada bronkitis, batuk kering dan jangkitan saluran pernafasan.

TEA TREE

Melegakan pernafasan dengan mengurangkan lendir atau hingus yang menyebabkan kesesakan nafas.

ORANGE

Memberi kesan yang menenangkan. Menggalakkan tidur yang lebih lena dan menggalakkan mood positif.

LEMON

Menyegarkan. Meningkatkan mood dan tenaga. Menguatkan rasa jaminan dan rasa selamat terhadap bayi.

LAVENDER

Meringankan tekanan dan keletihan pada anak dan mendorong tidur yang lebih nyenyak. Bantu merehatkan bayi.

FRANKINCENSE

Melembabkan kulit. Jika dihidu aromanya, ia boleh mengurangkan kadar degup jantung dan tekanan darah.

Lebih 153,237 Biji Balm CF-Rub Telah Terjual

CF-Rub, Pembantu Ibu Ayah Redakan Selsema & Cairkan Kahak Anak Secara Semula Jadi

Risiko Menggunakan Ubat Batuk Atau Ubat Angin Mengandungi Kapur Barus di Pasaran

Silap haribulan, anak boleh terkena sawan.

Lihat Balm CF-Rub Cairkan Kahak, Lendir & Hingus In Action

Lendir keluar lawas dan banyak

Apa Kata Pengguna

Lihat keratan komen pelanggan kami yang diambil di Facebook & Whatsapp. Tangkap layar ini dijamin asli dan tidak disunting.

“Tasneem balm buat ibu lega. Alhamdulillah anak serasi.” – Pengguna CF-Rub

Kenapa Sediakan Satu CF-Rub di Rumah?

Berguna Waktu-Waktu Kecemasan

Terutamanya masa tengah-tengah malam. Klinik mungkin dah tutup. Ada balm di rumah senang, terus capai & sapu bila anak merengek.

Demi Sebuah Peace of Mind

Kesihatan emosi & mental ibu-bapa juga sangat penting untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Nikmati me-time & berehatlah

Lebih Murah Berbanding Bil Hospital

CF-Rub bukanlah pengganti kepada rawatan konvensional, tetapi sekadar ikhtiar dengan kaedah semula jadi yang diyakini ribuan pelanggan.

Selesa Pada Kulit Bayi

Balm CF-Rub ni tak panas dan melekit. Mudah meresap untuk kelegaan pantas. Malah selesa pada kulit yang menyapu dan yang disapu.

Bersaiz Poket, Mudah Dibawa Ke Mana-Mana

Jika keluar rumah bersama anak, sekiranya perlu, terus saja sapu. Mudah kan? Walaupun bersaiz kecil, sekalipun digunakan dengan kerap, balm boleh tahan berbulan-bulan.

Diyakini Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Balm CF-Rub telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT191106136K & diyakini selamat.

Tasneem Naturel, Jenama Perintis Penyelesaian Masalah Bayi & Kanak-Kanak Secara Semula Jadi

Tasneem Naturel merupakan syarikat yang mengkhususkan penghasilan rangkaian produk bayi yang berasaskan ramuan semula jadi & essential oil. Kami telah membantu ratusan ribu ibu-bapa untuk menyelesaikan masalah bayi seperti selsema, mencairkan kahak, kembung, sembelit, cirit-birit, kuat tantrum, susah tidur dan pelbagai lagi masalah yang sering dihadapi bayi & kanak-kanak. Tasneem Naturel pernah mendapat liputan di TV Al-Hijrah, akhbar Sinar Harian, Harian Metro, Majalah Pa&Ma dan pernah memenangi tempat ketiga Anugerah Usahawan MDEC.

As seen on

Soalan Lazim

Balm CF-Rub telah mendapat kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT191106136K & diyakini selamat. Semua ramuan adalah dari tumbuhan semula jadi dan essential oils (minyak pati). Tiada paraben, merkuri atau logam berat ketika saringan makmal dilakukan.

Dos minyak pati yang digunakan juga adalah dos untuk bayi & kanak-kanak. 

Bayi, kanak-kanak malah orang dewasa turut boleh guna & rasai keberkesanannya. Ianya sesuai untuk kegunaan seisi keluarga.

Sapukan balm dan urut pada bahagian tapak kaki, dada, leher dan belakang badan bayi. Boleh disapu bila-bila ketika diperlukan.

Ya. Formulasinya juga turut sesuai untuk meredakan resdung atau sinus.

18 gram atau 18 ml. Sekiranya digunakan secara kerap setiap hari, balm boleh bertahan sehingga 2-3 bulan. Sekiranya penggunaan tidak begitu kerap, balm akan tahan lebih lama lagi.

Tidak. Ianya tak panas dan tak melekit. Selesa pada kulit bayi.

Ya, tiada masalah. Minyak pati dalam CF-Rub telah dicairkan dengan minyak pembawa iaitu minyak badam. Kami banyak mendapat maklum balas yang baik dari pelanggan kami yang dalam tempoh berpantang juga.

Kami sangat tidak menggalakkan bayi pramatang (37 minggu ke bawah) untuk menggunakan balm kami. Kerana jantung bayi masih belum berkembang sepenuhnya dan mungkin membawa kesan yang tidak diketahui kepada bayi.

Balm CF-Rub

1x CF-Rub Dengan Isian Penuh
RM 49
  • Tahan berbulan-bulan walaupun penggunaan kerap
  • Selain bayi, anak lebih 2 tahun pun sesuai pakai
  • Barang sampai baru bayar (COD)
  • Nak bayar online pun boleh

Kombo Demam & Flu

Kombo Efektif Atasi Selsema Cairkan Kahak
RM108
RM 97
  • Balm CF-Rub + sabun mandian CF-Bath
  • Gabungan ini bantu untuk memberi kesan yang terbaik pada masa yang lebih singkat, setiap sen dilaburkan lebih berbaloi
  • Mandian CF-Bath bantu meratakan khasiat essential oil dengan lebih menyeluruh
  • Jimat RM11 berbanding jika beli berasingan
  • Tahan berbulan-bulan walaupun penggunaan kerap
  • Selain bayi, anak lebih 2 tahun pun sesuai pakai
  • Barang sampai baru bayar (COD)
  • Nak bayar online pun boleh

Kombo Redakan Kuning

Sesuai Untuk Turunkan Kuning Newborn
RM98
RM 88
  • CF Rub + T-Rub
  • Gabungan popular untuk turunkan kuning newborn
  • Balm T-Rub juga berfungsi untuk mengatasi masalah penghadaman seperti kembung, sembelit & cirit-birit
  • Jimat RM10 berbanding jika beli berasingan
  • Tahan berbulan-bulan walaupun penggunaan kerap
  • Selain bayi, anak lebih 2 tahun pun sesuai pakai
  • Barang sampai baru bayar (COD)
  • Nak bayar online pun boleh

Masih Skeptikal?

Jimat Semula Jangka Panjang. Jimat Kos Klinik/Hospital, Jimat Masa & Tiada Lagi Stress.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping