Atasi Masalah Kulit Bayi Kering Dengan Kalmy Lotion Tasneem

Kalmy Lotion

Sistem badan bayi yang baru lahir masih belum matang dan sangat sensitif. Jika kita lihat pada masa kini, ramai bayi dan kanak-kanak mengalami masalah kulit, iritasi, kulit bayi kering dan pelbagai penyakit lain. Salah satu punca yang menjadi penyebab perkara ini berlaku adalah daripada penggunaan barangan penjagaan diri bayi yang mengandungi bahan kimia berbahaya.

Maka, adalah penting untuk ibu bapa mengetahui tips memilih losyen, krim, dan bahan penjagaan diri yang sesuai serta selamat untuk bayi.

Kalmy Lotion Diformulasi Khas Untuk Rawat Kulit Bayi Kering

Kalmy

Kalmy losyen telah dirumus dari minyak pati tumbuhan yang berkualiti. Losyen ini dapat membantu badan bayi mengeluarkan hormon tenang. Hormon ini akan memberi keselesaan kepada anak dengan mengurangkan tekanan dan keletihan.

Kalmy Lotion

Fungsi utama losyen Kalmy ini ialah untuk melembutkan serta merawat kulit bayi yang sensitif disamping membantu menenangkan emosi bayi. Ibu-ibu adalah digalakkan untuk menggunakan losyen Kalmy bagi mengurut bayi setiap kali selepas mandi. Losyen Kalmy juga dapat membantu menyelesaikan masalah kulit bayi kering, sensitif, kulit ekzema, dan gatal-gatal

Kalmy

Intipati Bahan dalam Losyen Kalmy

Terdapat 7 jenis Essential Oil yang digunakan di dalam Kalmy Lotion iaitu Marjoram, Shea Butter, Roman Chamomile, Sweet Orange, Geranium, Bergamot dan Tangerine.

  • Marjoram

Banyak tau fungsinya:

πŸƒmenenangkan dan membantu menyokong sistem imun
πŸƒbertindak terhdap sistem saraf dengan memberikan kesan positif
πŸƒmenurunkan tekanan darah
πŸƒ merawat masalah kemurungan

  • Shea Butter

Shea butter and nuts on a wooden board, copy space.

Ia dah wujud lama dalam industri kosmetik sebenarnya. Tahu tak, dulu ianya terkenal dalam pemakanan, malah ada juga digunakan sebagai bahan dalam perubatan.
.
Disebabkan keberkesanannya pada kulit, ianya dieksport secara meluas ke luar negara. Dan akhirnya, kesedaran menggunakan bahan ini dah mula menarik minat orang-orang Malaysia.
.
Di Malaysia pun dah lama sebenarnya, cuma kita jarang dengar sebab kesedaran / iklannya kurang. Kita lebih biasa dengan virgin coconut oil, aloe vera, dan sebagainya untuk kulit. Betul tak?

  • Geranium

Apa fungsi geranium ni? Haaa banyak tau fungsi dia

  1. Merawat ekzema, mengurangkan lecur dan gigitan serangga
  2. Dapat mengawal stress
  3. Berguna untuk merawat luka
  • Sweet Orange

Orange adalah salah satu bahan di dalam Kalmy Lotion tau!

Orange ni berfungsi untuk membantu mengurangkan tekanan dan stress dan ianya dapat membantu mengeluarkan aroma yang membuatkan kita relaks sepanjang hari.

  • Bergamot

Apa kebaikan sebenar limau purut ni sebenarnya?

  1. merangsang sistem pencernaan
  2. mengurangkan keradangan
  3. mengurangkan stress
  • Tangerine

tangerine

Memberi aroma sitrus yang menyegarkan. Mengurangkan rasa loya. Juga membantu mereka yang mempunyai masalah insomnia

  • Roman Chamomile

Chamomile Rom (Chammaemelum nobile atau Anthemis nobilis) telah digunakan sepanjang sejarah untuk pelbagai tujuan.

Rom kuno menggunakan minyak ini untuk kekuatan mental dan keberanian semasa perang. Di beri gelaran β€œdoktor tumbuhan”, kerana ia sepatutnya memberi manfaat kepada mana-mana tumbuh-tumbuhan yang berdekatan juga. Aroma mempunyai bau buah-buahan, agak manis, dan sangat menenangkan.

Berfungsi dengan baik dengan emosi, sistem saraf, dan kulit. Chamomile, kebanyakan jenis, telah digunakan selama berabad-abad untuk menenangkan dan menyediakan anda untuk tidur nyenyak, menjadikannya minyak yang popular untuk digunakan sebelum tidur.

Faedah Utama

β–  mempunyai kesan terapeutik, menenangkan pada kulit, minda, dan badan

β– membantu melegakan sistem badan

β–  membantu menyokong fungsi sistem imun yang sihat

Faedah Emosi

● membantu menyokong emosi

● membantu lebih fokus

●membawa rasa tenang dan kedamaian

Cara Penggunaan Kalmy Lotion Untuk Atasi Kulit Bayi Kering

Ianya boleh digunakan seperti losyen biasa. Tetapi, Kalmy Lotion ini lebih istimewa kerana ianya lebih pekat, tidak melekit dan cepat kering. Ditambah dengan baunya yang sangat wangi.

Ini testimoni sah pengguna Kalmy Lotion

Kalmy Kalmy Lotion

Kalmy Lotion Kalmy Lotion

Best nya Kalmy Lotion ni tak terkata tau! Bukan sekadar untuk bayi untuk mak bayi pun boleh guna tau. Dah la wangi rasa tenang je bila sapu kan dekat kulit.

Yang paling penting diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi. Seronok kan? Jom dapatkan sekarang okay!

Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.