Masalah Kulit Bayi : Redakan Dengan Skeenz. Mudah & Cepat!

Bagi seorang ibu yang berpengalaman, masalah kulit bayi adalah masalah yang sinonim dengan bayi baru lahir. Namun perkara ini akan menjadi luar biasa jika ia berlarutan sehingga perlu rawatan doktor.

Kesian Tengok Kulit Bayi Kemerahan, Dr Zubaidi Jelaskan Ada 3 Jenis Ruam Peluh & Cara Merawat Dengan Berkesan! - Pa&Ma

Ibu-ibu jangan dibiarkan masalah ini berlarutan :

 • Kesan gigitan nyamuk atau serangga.
 • Kulit gatal-gatal, nampak anak bersungguh garu.
 • Bintik-bintik mula tumbuh di muka atau di badan.
 • Keluar ruam lampin
 • ruam susu atau ruam peluh.
 • Ekzema yang berlarutan.

Elakkan si kecil menggaru sampai berdarah kulit. Tambahan lagi, jangan sampai ruam dan ekzema meninggalkan kesan parut. Bayi yang mempunyai masalah kulit lebih cenderung untuk selalu ‘mengamuk’, punca kepada kemurungan ibu. Simptom kecil jika dibiarkan berisiko membawa kepada gejala yang lebih besar.

Jadi tindakan apa yang perlu ibu bapa ambil untuk redakan masalah kulit bayi ini? Tasneem Naturel ada solusi yang tepat untuk ibu bapa di luar sana!

Skeenz Solusi Penyakit Kulit Si Kecil

Skeenz Balm

Skeenz produk dari Tasneem Naturel boleh membantu meredakan kulit sensitif, gatal-gatal, ruam dan ekzema dengan mudah dan cepat untuk si manja. Tambahan pula, Skeenz ini balm yang tidak panas, tidak melekit dan tidak berminyak bila di pakai pada kulit. Selesa pada kulit bayi, malah selesa juga pada tangan yang menyapu.

Seterusnya, dos essential oil ataupun lebih mesra dipanggil minyak pati yang digunakan sesuai untuk bayi bawah 2 tahun dan kanak-kanak. Menarik bukan? Ingin tahu bahan apa lagi pada Skeenz?

Skeenz diadun dari 100% bahan semula jadi

Tasneem Naturel prihatin terhadap keperluan ibu ayah yang mengutamakan solusi semula jadi, tak nak krim, ubat atau balm yang ada bahan kimia berbahaya yang boleh memberi kesan sampingan kepada bayi. Skeenz diperbuat tanpa paraben, tanpa merkuri dan juga tanpa sebarang bahan kimia sintetik untuk mengatasi masalah kulit bayi dengan mudah.

 •  Minyak Argan

Argan Oil Tasneem Naturel Solusi Masalah Kulit Bayi

Mudah menyerap. Bantu atasi kulit menggelupas. Mengawal pengeluaran sebum yang menjadi puca kepada pertumbuhan ruam dan jerawat.

 • Olus oil

Olus Oil Tasneem Naturel Solusi Masalah Kulit Bayi

Melembutkan kulit dan meredakan keradangan. Minyak ini juga menjadikan kulit semakin lembut dan lembab. Sangat sesuai untuk kulit kering dan sensitif.

 • Sunflower oil

Sunflower Oil Solusi Masalah Kulit Bayi

Kaya dengan pelbagai vitamin, bersifat anti-radang. Sesuai untuk anak yang ada ekzema dan kulit kering. Juga membantu untuk cepat pulihkan luka kulit.

Rawat Masalah Kulit Bayi Dengan Cara Ini

Cara guna Skeenz ini mudah sahaja. Cuma perlu sapuan nipis sahaja di beberapa tempat seperti :

 1. Tempat yang ada masalah seperti ruam atau ekzema
 2. Celah paha

Testimoni Pengguna Skeenz 

Skeenz bukan seperti balm yang biasa didapati di pasaran. Selain itu balm ini juga telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT180903466K dan diyakini selamat. Malah telah diyakini lebih 40,000 ibu ayah untuk mengatasi masalah kulit yang dialami bayi mereka. Jom ikuti kisah pengguna Skeenz!

Kenapa Sediakan Satu Balm Skeenz di Rumah?

 • Selesa Pada Kulit Bayi
  Balm Skeenz dari Tasneem Naturel ni tak panas dan melekit. Sungguh selesa pada kulit bayi. Baunya pun wangi. Anak mesti suka.
 • Jimat Kos Rawatan Hospital & Ubat-Ubatan
  Skeenz bukanlah pengganti kepada rawatan konvensional, tetapi sekadar ikhtiar alternatif dengan kaedah semula jadi yang terbukti berkesan.
 • Demi Sebuah Peace of Mind
  Kesihatan emosi & mental ibu-bapa juga sangat penting untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Nikmati ‘me-time’ & berehatlah.

Berminat dengan mana-mana Produk Tasneem Naturel atau ingin jadi agen Tasneem Naturel. Klik simbol Whatsapp di bawah :

Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.