Contact us

My Cart
RM0.00
Dulu Anak Mengamuk Sampai Hantuk Dahi ke Dinding, Kini Amat Bertenang Selepas Menggunakan Kalmy Lotion

Dulu Anak Mengamuk Sampai Hantuk Dahi ke Dinding, Kini Amat Bertenang Selepas Menggunakan Kalmy Lotion

Anak-anak berusia satu tahun ke atas masih rendah tatabahasa dan bilangan perkataan yang diketahuinya. Cara mudah dan cepat untuk dia memberitahu sesuatu adalah dengan menangis dan mengamuk.

Mengatasi anak mengamuk bukan perkara mudah. Tambahan pula, jika ibu bapa dalam keadaan kepenatan dan serabut dengan pelbagai urusan lain.

Ikuti kisah Puan Suraya, 32 tahun, menetap di Alor Gajah, Melaka. Kini, beliau bekerja sebagai Kerani Pentadbiran di sebuah syarikat swasta. Beliau menceritakan pengalaman beliau menjaga cahaya mata pertamanya yang bernama Nur Medina Sofeya binti Hamdan yang kini berusia 4 tahun. Yang mana, anaknya pernah melalui fasa tantrum yang agak teruk.

Puan Suraya, bersama-sama anaknya, Medina.

“Anak saya sebelum ni memang ada masalah tidur, semasa umurnya 3 tahun. Anak selalunya jam 3 atau 4 pagi baru nak tidur. Sebenarnya mengantuk tapi menahan mata. Kadang-kadang malam-malam buta melalaklalak, mengamuk-ngamuk tak tentu pasal. Sampai kita sendiri boleh tertekan. Masa tu pun saya tengah mengandungkan anak kedua. Asyik ,eragam je. Tak dapat apa dia nak, dia akan mengamuk. Menggigit orang. Saya dan nenek dia lah jadi mangsanya. Lebam sana sini. Pernah juga sampai hantuk kepala ke dinding yang ada berdekatan dengan dia.”

“Ada satu tahap dia tengah berdiri. Bila kita marah cakap ‘jangan’ je, terus hempas badan dia jatuh ke lantai. Tahulah perasaan ibu mana tak risau. Kalau ada cedera dalaman ke apa kan.”

“Selalu tengok kawan post jula produk Tasneem Naturel. Tanya-tanya dulu, tapi tak beli lagi. Lepas tu tanya lagi. Tanya dan tanya berkali-kali. Sampai la satu hari ni, memang cakap kat diri sendiri  kena beli juga. Memang nak ikhtiar sangat masalah anak yang tak nak tidur dan mengamuk.”

“Akhirnya, saya pun belilah Calm Time dan Sleep Time. Bila saya cuba pakaikan Calm Time, masalah mengamuk itu berkurang. Nampak lah dia mudah tenang. Bila dia menangis saya cepat-cepat pakaikan. Peluk dia. Dia okey sikit.”

Medina, kelihatan ceria di samping ayahnya, Encik Hamdan.

“2 April yang lalu saya bersalin anak kedua. Tahu lah keadaan dalam pantang. Anak buat hal kita pun stress. Saya calit Calm Time k t nadi-nadi saya. Supaya mudah kawal kemarahan. Berkesan. Cuma kena pakai lebih.”

“Pada bulan-bulan seterusnya, saya beli pula Kalmy Lotion dan Sleepy Pillow Mist. Haaaa Kalmy Lotion ni laaaaa the best!”

“Sejak pakai Kalmy Lotion, alhamdulillah, anak saya mudah sangat tidur. Kurang menangis, meragam dan mengamuk. Memang jarang dah. Setiap kali selepas mandi pakai sapu satu badan. Kejap-kejap sapu. Sebelum tidur wajib sapu Kalmy dan spray Sleepy Pillow Mist. Anak pun dah tahu rutin tu. Mesti kena pakai losyen dan spray. Sekarang ni, siang tidur, malam sblm pukul 12 tidur dah.  Tiada lagi tidur. Dengar sangat kata dan jadi lebih tenang.”

Leave your thought

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping