Contact us

My Cart
RM0.00

Pernah Tak Mengalami Situasi Seperti Ini?

  • Pergi berjalan-jalan di mall atau menghadiri majlis, tiba-tiba si manja memulakan tantrumnya. Mengamuk & menangis sekuat hati tak ketahuan punca. Tiba-tiba kita pula jadi 'spotlight' tumpuan orang ramai.

  • Anak mengamuk, berguling-guling tiba-tiba & mula memukul kita atau mencampakkan barang.

  • Dukung sudah dodoi pun sudah, masih tidak berjaya mententeramkannya.

  • Bertenang. Kami ada solusinya. Cubalah balm Calm Time dari Tasneem Naturel untuk redakan anak tantrum.

    "Bila anak mengamuk, sapu je terus tenang." - Testimoni Pengguna Calm Time.

Pernah Tak Mengalami Situasi Seperti Ini?

  • Pergi berjalan-jalan di mall atau menghadiri majlis, tiba-tiba si manja memulakan tantrumnya. Mengamuk & menangis sekuat hati tanpa ketahuan punca. Tiba-tiba kita jadi spotlight tumpuan orang ramai.

  • Si manja mengamuk, berguling-guling tiba-tiba & mula memukul kita atau mencampakkan barang.

  • Dukung sudah dodoi pun sudah, masih tidak berjaya mententeramkannya.

  • Bertenang. Kami ada solusinya. Cubalah balm Calm Time dari Tasneem Naturel untuk redakan anak tantrum.

    "Bila anak mengamuk, sapu je terus tenang." - Testimoni Pengguna Calm Time.

Lebih 60,000 Unit Balm Calm Time Telah Terjual

Bila anak mengamuk, terus keluarkan dari poket atau handbag. Berguna sangat bila ada di luar.

Balm Calm Time, Solusi Semula Jadi Untuk Redakan Tantrum Anak

  • Memberi keselesaan pada anak.

  • Bantu mengurangkan tekanan.

  • Bantu mengurangkan keletihan.

  • Bantu anak lebih tenang jika sedang tantrum, mengamuk, menangis tanpa henti atau hyperaktif.

  • Dos essential oil yang digunakan sesuai untuk bayi & kanak-kanak.

  • Ramuan tanpa bahan kimia sintetik. 100% daripada bahan semula jadi terpilih seperti lavender, bergamot, frankincense & marjoram.

Apa Kata Pelanggan Kami?

Klik untuk tonton video.

Lagi Testimoni​

Lihat keratan komen pelanggan kami yang diambil di Facebook & Whatsapp. Tangkap layar ini dijamin asli dan tidak disunting.

“Aritu gi klinik kesihatan mmg sapu balm calm time, anak behave je” – Puan Fatthanah 

Kenapa Patut 'Spare' Satu Balm Calm Time?

Demi Sebuah Peace of Mind

Kesihatan mental ibu-bapa juga sangat penting untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Jika ketenangan dapat dibeli berapakah harganya?

Tiada Lagi Raungan Tarik Perhatian Orang

Kalau keluar berjalan-jalan, dah tak perlu risau jatuh air muka depan orang ramai sebab anak tantrum.

Selesa Pada Kulit Bayi

Balm Calm Time dari Tasneem Naturel ni tak panas dan melekit. Sungguh selesa pada kulit bayi. Baunya pun wangi. Anak mesti suka.

Diyakini Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Balm Calm Time telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT180903431K & diyakini selamat.

Demi Sebuah Peace of Mind

Kesihatan emosi & mental ibu-bapa juga sangat penting untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Jika ketenangan dapat dibeli berapakah harganya?

Tiada Lagi Raungan Tarik Perhatian Orang

Kalau keluar berjalan-jalan, dah tak perlu risau jatuh air muka depan orang ramai sebab anak tantrum.

Selesa Pada Kulit Bayi

Balm Calm Time dari Tasneem Naturel ni tak panas dan melekit. Sungguh selesa pada kulit bayi. Baunya pun wangi. Anak mesti suka.

Diyakini Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Balm Calm Time telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT180903431K & diyakini selamat.

Tiada Lagi Anak Hyper Atau Mengamuk di Khalayak Bikin Stress

Mesti penatkan bila permata kesayangan kita ni mula bad mood, menangis, mengamuk tak tentu pasal. Macam-macam cara pujuk semua tak makan saman. Bertambah lagi stressnya bila anak mula buat hal di depan ramai orang. Jatuh air muka kan? Nak marah sangat pun, itulah anak kita. Sebab tu ibu-ibu kena spare balm Calm Time dari Tasneem Naturel ni, terus capai saja waktu perlu guna. Senang nak tangani anak hyperaktif, kuat tantrum/mengamuk ni.

Tasneem Naturel merupakan syarikat yang mengkhususkan penghasilan rangkaian produk bayi yang berasaskan ramuan semula jadi & essential oil. Kami telah membantu ribuan ibu-bapa menyelesaikan masalah bayi yang selsema, mencairkan kahak, kembung, sembelit, cirit-birit, susah tidur dan pelbagai lagi masalah bayi. Kami pernah mendapat liputan di TV Al-Hijrah, akhbar Sinar Harian, Harian Metro, Majalah Pa&Ma dan pernah memenangi tempat ketiga Anugerah Usahawan MDEC.

As seen on

Soalan Lazim

Jangan risau. Calm Time mengandungi 3 ramuan penting ni:

Frankincense: Jika dihidu aromanya, ia boleh mengurangkan kadar degup jantung dan tekanan darah. 

Bergamot:  Bersifat anti-depressant. Ia membantu merangsang hormon domamine & serotonin yang memberi rasa tenang dan gembira.

Lavender: Mengurangkan stress & kebimbangan.

Keberkesanan Calm Time ni juga telah disokong banyak testimoni pelanggan kami yang berpuas hati malah ramai juga yang repeat.

Balm Calm Time telah mendapat kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT180903431K & diyakini selamat. Semua ramuan adalah dari tumbuhan semula jadi dan essential oils (minyak pati). Tiada paraben, merkuri atau logam berat ketika saringan makmal dilakukan. Dos minyak pati yang digunakan juga adalah dos untuk bayi & kanak-kanak. 

Sapukan balm dan urut di pergelangan tangan, belakang cuping telinga, kawasan tulang belakang (belakang badan) dan telapak kaki. Balm ini boleh disapu bila-bila sahaja sama ada sebelum atau ketika anak sedang hyper/mengamuk.

Bayi, kanak-kanak malah orang dewasa turut boleh guna & rasai keberkesanannya. Ianya sesuai untuk kegunaan seisi keluarga.

18 gram atau 18 ml. Sekiranya digunakan secara kerap setiap hari, balm boleh bertahan sehingga 2-3 bulan. Sekiranya penggunaan tidak begitu kerap, balm akan tahan lebih lama lagi.

Tidak. Ianya tak panas dan tak melekit. Selesa pada kulit bayi.

Ya, tiada masalah. Kami banyak mendapat maklum balas yang baik dari pelanggan kami yang dalam tempoh berpantang juga.

Kami sangat tidak menggalakkan bayi pramatang (37 minggu ke bawah) untuk menggunakan balm kami. Kerana jantung bayi masih belum berkembang sepenuhnya dan mungkin membawa kesan yang tidak diketahui kepada bayi.

Promosi Istimewa. Barang Sampai Baru Bayar.
Dapatkan Segera. Stok Sangat Terhad.

Set Trial

Tenangkan Anak Hyper & Tantrum
RM 49
  • 1 unit balm Calm Time
  • Tahan untuk kegunaan berbulan-bulan.
  • Barang sampai baru bayar.

Kombo Popular

Set Mandian & Balm Yang Menenangkan
RM108
RM 97
  • Sabun Mandian Calm Bath + Balm Calm Time
  • Kombo cegah anak tantrum
  • Jimat RM11 berbanding jika beli berasingan
  • Dapat hadiah misteri
  • Tahan untuk kegunaan berbulan-bulan.
  • Barang sampai baru bayar.

Kombo Jimat

Kombo Atasi Tantrum Super Efektif
RM147
RM 132
  • Calm Time + Calm Bath + Losyen Kalmy
  • Kombo atasi tantrum super efektif
  • Balm untuk 'calit', sabun untuk mandian, losyen untuk sapuan seluruh badan
  • Jimat RM15 berbanding jika beli berasingan
  • Dapat hadiah misteri
  • Tahan untuk kegunaan berbulan-bulan.
  • Barang sampai baru bayar.

Masih di Atas Pagar?

Lihat lagi komen pelanggan kami di bawah ini

Jika Ketenangan Menjadi Ibu Bapa Tu Dapat Dibeli, Inilah Dia

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping