Contact us

My Cart
RM0.00

Si Manja Susah Betul Nak Tidur?

Pernah tak macam ni?

  • Kita ni sudah mengantuk tapi anak masih belum mahu tidur, terpaksa teman? Esok kena kerja 🙁

  • Dodoi banyak kali pun kalis mengantuk!

  • Sukar tidur siang.

  • Tiba-tiba terjaga tengah malam & merengek-rengek.

  • Sudah berjaya dilelapkan tapi kejap je, mudah betul terjaga balik.

Si Manja Susah Betul
Nak Tidur?

Pernah tak macam ni?

  • Kita ni sudah mengantuk tapi anak masih belum mahu tidur, terpaksa teman? Esok kena kerja 🙁

  • Dodoi banyak kali pun kalis mengantuk!

  • Sukar tidur siang.

  • Tiba-tiba terjaga tengah malam & merengek-rengek.

  • Sudah berjaya dilelapkan tapi kejap je, mudah betul terjaga balik.

Jangan Dibiarkan Masalah Ni Berterusan

  • Elak ibu ayah sendiri 'burned out'.

  • Ibu ayah yang tak cukup tidur berpotensi untuk 'moody' sepanjang hari, bad mood di tempat kerja.

  • Anak susah tidur ibu-ibu susah nak buat apa-apa kerja rumah.

  • Sanggup ke nak hadap stress bertahun-tahun, anak lambat lagi nak besar.

Kami Ada Solusi Untuk Membantu Ibu Ayah Untuk Tidurkan Anak Dengan Mudah & Cepat

  • Tak perlu dodoi teruk-teruk dah.

  • Tak perlu ikut tips atau petua lama yang belum tentu berkesan.

  • Tak perlu bangun tengah malam sebab anak merengek lagi.

Memperkenalkan Balm Sleep Time, Pilihan Ibu Ayah Malaysia
Untuk Tidurkan Anak Secara Semula Jadi

  • Bantu anak tidur dengan cepat.

  • Memberi tidur yang berkualiti & nyenyak.

  • Si manja cukup tidur bangun dalam mood ceria.

  • Dos essential oil yang digunakan sesuai untuk bayi bawah 2 tahun & kanak-kanak.

  • Dijamin selamat tanpa kesan sampingan.

  • Tiada lagi tiba-tiba terjaga dan menangis setelah tidur.

Tanpa Paraben, Tanpa Merkuri, Tanpa Sebarang Bahan Kimia Sintetik.
Dari 100% Bahan Semula Jadi & Essential Oil

KAYU CEDAR

Bantu mengurangkan tekanan dan menenangkan bayi hiperaktif.

LAVENDER

Mengurangkan tekanan dan keletihan pada anak-anak dan menggalakkan tidur yang lena.

VETIVER

Menstabilkan suhu badan dan menguatkan rasa keselamatan terhadap emosi bayi.

CHAMOMILE

Digunakan secara tradisional untuk merawat insomnia pada bayi dan orang dewasa.

OREN

Meningkatkan mood positif. Menggalakkan tidur yang lena.

BERGAMOT

Melegakan pernafasan dan memudahkan pencernaan yang betul.

YLANG YLANG

Bantu meningkatkan aliran darah dan
menstabilkan mood.

Lebih 60,000 Biji Balm Sleep Time Telah Terjual

Sleep Time merupakan pembantu ibu ayah untuk cepat tidurkan anak tanpa kesan sampingan.

Tengok Bagaimana Balm Sleep Time Ni Tidurkan Anak In Action

Klik untuk tonton video.

Apa Komen Pengguna Balm Sleep Time Ni?

Klik untuk tonton video.

Lagi Testimoni

Lihat keratan komen pelanggan kami yang diambil di Facebook & Whatsapp. Tangkap layar ini dijamin asli dan tidak disunting.

“Sleep balm best. Anak tidur lebih lena.” – Puan Khairul Bariah

Kenapa Sediakan Satu Balm Sleep Time di Rumah?

Demi Sebuah Peace of Mind

Kesihatan emosi & mental ibu-bapa juga sangat penting untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Nikmati 'me-time' & berehatlah.

Jadual Tidur Ibu Bapa Pun Makin Teratur

Kalau esok perlu pergi kerja, dah tak perlu teman anak main lagi, terus tidurkan saja mereka.

Selesa Pada Kulit Bayi

Balm Sleep Time dari Tasneem Naturel ni tak panas dan melekit. Sungguh selesa pada kulit bayi. Baunya pun wangi. Anak mesti suka.

Diyakini Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Balm Sleep Time telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT180903344K & diyakini selamat.

Demi Sebuah Peace of Mind

Kesihatan emosi & mental ibu-bapa juga sangat penting untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Nikmati 'me-time' & berehatlah.

Jadual Tidur Ibu Bapa Pun Makin Teratur

Kalau esok perlu pergi kerja, dah tak perlu teman anak main lagi, terus tidurkan saja mereka.

Selesa Pada Kulit Bayi

Balm Sleep Time dari Tasneem Naturel ni tak panas dan melekit. Sungguh selesa pada kulit bayi. Baunya pun wangi. Anak mesti suka.

Diyakini Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Balm Sleep Time telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran NOT180903344K & diyakini selamat.

Tasneem Naturel, Jenama Perintis Penyelesaian
Masalah Bayi & Kanak-Kanak Secara Semula Jadi

Tasneem Naturel merupakan syarikat yang mengkhususkan penghasilan rangkaian produk bayi yang berasaskan ramuan semula jadi & essential oil. Kami telah membantu ratusan ribu ibu-bapa untuk menyelesaikan masalah bayi seperti selsema, mencairkan kahak, kembung, sembelit, cirit-birit, kuat tantrum, susah tidur dan pelbagai lagi masalah yang sering dihadapi bayi & kanak-kanak. Tasneem Naturel pernah mendapat liputan di TV Al-Hijrah, akhbar Sinar Harian, Harian Metro, Majalah Pa&Ma dan pernah memenangi tempat ketiga Anugerah Usahawan MDEC.

As seen on

Soalan Lazim

Jangan risau. Ianya bukan seperti pil tidur. Bayi sepatutnya mendapat tidur yang cukup selama 14-17 jam. Produk kami hanya membantu memberikan tidur yang lebih sempurna buat si manja. Terutama sekali apabila si manja susah untuk dilelapkan atau sering mengalami tidur yang terganggu, iaitu selalu terbangun ketika sedang tidur.

Balm Sleep Time telah mendapat kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran NOT180903344K & diyakini selamat. Semua ramuan adalah dari tumbuhan semula jadi dan essential oils (minyak pati). Tiada paraben, merkuri atau logam berat ketika saringan makmal dilakukan. Dos minyak pati yang digunakan juga adalah dos untuk bayi & kanak-kanak. 

Untuk orang dewasa yang juga mahu gunakan Sleep Time, sapuan yang lebih tebal mungkin diperlukan.

Selain bayi, anak yang dah besar pun sesuai pakai kalau susah tidur. Mak ayah pun boleh je nak tumpang sekaki. 

Sapukan balm secara minima dan urut di sekitar pergelangan tangan, belakang cuping telinga, tapak kaki, dan kawasan tulang belakang. Anda juga boleh memberi bayi untuk menghidu haruman balm ini untuk kesan terbaik. Sangat digalakkan menyapu setelah mandi malam.

Elak sapu dengan tebal. Balm Sleep Time ini mengandungi minyak kayu Cedar. Minyak kayu Cedar membantu merangsang pengeluaran serotonin iaitu hormon untuk mengurangkan tekanan. Jika disapu terlalu tebal, khuatir anak sebaliknya menjadi terlebih aktif pula disebabkan lebihan pengeluaran serotonin.

Sekiranya anak anda masih dalam mood mengamuk atau sedang tantrum, dinasihatkan untuk menenangkannya dahulu dengan balm Calm Time sebelum tidurkan dengan Sleep Time. Anak yang mengamuk sukar untuk ditidurkan dengan terus menggunakan Sleep Time. Untuk bayi baru lahir juga dinasihatkan untuk menggunakan gabungan kedua-dua balm ini untuk kesan terbaik.

Semburkan terus ke bantal, selimut, cadar atau buaian bayi. Biarkan selama 10 minit sebelum tidurkan anak. Tidak disyorkan untuk sembur ke kulit. Sekiranya anda tidak sengaja tersembur ke kulit, ianya tidak berbahaya kerana bahan yang digunakan adalah 100% semula jadi, namun jika ada reaksi luar biasa terhadap kulit anak, segera dapatkan nasihat ahli dermatologi.

18 ml atau 18 gram. Sekiranya digunakan secara kerap setiap hari, balm boleh bertahan sehingga 2-3 bulan. Sekiranya penggunaan tidak begitu kerap, balm akan tahan lebih lama lagi.

Tidak. Ianya tak panas dan tak melekit. Selesa pada kulit bayi.

Ya, tiada masalah. Minyak pati dalam Sleep Time telah dicairkan dengan minyak pembawa iaitu minyak badam. Kami banyak mendapat maklum balas yang baik dari pelanggan kami yang dalam tempoh berpantang juga.

Kami sangat tidak menggalakkan bayi pramatang (37 minggu ke bawah) untuk menggunakan balm kami. Kerana jantung bayi masih belum berkembang sepenuhnya dan mungkin membawa kesan yang tidak diketahui kepada bayi.

Promosi Istimewa. Barang Sampai Baru Bayar.
Dapatkan Segera. Stok Sangat Terhad.

Set Trial

Balm Mudah Tidurkan Anak
RM 49
  • 1 unit balm Sleep Time
  • Tahan untuk kegunaan berbulan-bulan.
  • Selain bayi, anak-anak yang dah besar pun sesuai pakai
  • Barang sampai baru bayar (COD)
  • Nak bayar online pun boleh

Kombo Popular

Set Tenangkan & Tidurkan
RM98
RM 88
  • Sleep Time + Calm Time
  • Kalau anak masih 'moody', merengek & menangis, elok sapu Calm Time dulu, baru mudah ditidurkan dengan Sleep Time.
  • Kombo ini sangat sesuai untuk tidurkan newborn
  • Selain bayi, anak-anak yang dah besar pun sesuai pakai​
  • Jimat RM10 berbanding jika beli berasingan
  • Dapat hadiah misteri
  • Tahan untuk kegunaan berbulan-bulan.
  • Barang sampai baru bayar.
  • Nak bayar online pun boleh

Kombo Jimat

Set Tidurkan Anak Super Pantas
RM143
RM 129
  • Sleep Time + Calm Time + Sleepy Pillow Mist
  • Kombo tidurkan anak SUPER PANTAS
  • Selain bayi, anak-anak yang dah besar pun sesuai pakai​
  • Jimat RM14 berbanding jika beli berasingan
  • Dapat hadiah misteri
  • Tahan untuk kegunaan berbulan-bulan
  • Barang sampai baru bayar
  • Nak bayar online pun boleh

Masih di Atas Pagar?

Lihat lagi komen pelanggan kami di bawah ini

Si Manja Tidur Lena, Ibu Bapa Pun Tak Terganggu Tidur Malam.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping