Contact us

My Cart
RM0.00
Kerjaya Kerani Bukan Penghalang Untuk Berjaya Dalam Bisnes!
Kerjaya Kerani Bukan Penghalang Untuk Berjaya Dalam Bisnes!

Kerjaya Kerani Bukan Penghalang Untuk Berjaya Dalam Bisnes!

Nak berjaya dalam sesuatu bisnes bukannya mudah. Perlukan usaha yang kental.  Tapi, ada orang yang alami kesusahan bukannya seorang peniaga atau usahawan dan mereka ni orang yang nak ubah hidup tapi tak tahu ke mana arah yang patut mereka tuju.

Ada sesetengah orang cakap “lahir dah memang susah, nak tak nak hidup jelah susah sampai bila bila” ataupun “dia bolehlah, lahir lahir je dah senang”

Apa yang mereka tak tahu, diri sendiri yang patut ubah nasib. Kalau tak, sampai bila nak kais pagi makan pagi, kais petang makan petang? Takkanlah sikit pun tak terasa bila orang lain hidup senang dan boleh ubah hidup mereka dengan bisnes.

Pernah tak anda dengar ayat “Tuhan takkan ubah nasib suatu kaum itu melainkan kaum itu sendiri yang mengubahnya”. Jadi, kalau anda nak ubah hidup anda semuanya bermula dari diri anda sendiri. Bukannya pasangan, keluarga, jiran atau sedara mara. Jom sama-sama kita ikuti kisah ejen bagaimana beliau berjaya bersama Tasneem Naturel.

Anak Kerap Demam Asbab Bertemu Dengan Tasneem

Assalamualaikum.

Kerjaya Kerani Bukan Penghalang Untuk Berjaya Dalam Bisnes!

Nama saya Anija Binti Hasem, atau lebih dikenali dengan Nija atau Ija. Saya merupakan anak ke-4 dari 10 orang adik beradik. Alhamdulillah saya dikurniakan 4 orang cahaya mata, 3 perempuan dan seorang lelaki. Saya bekerja sebagai kerani di salah sebuah badan berkanun kerajaan.

Kerjaya Kerani Bukan Penghalang Untuk Berjaya Dalam Bisnes!

Mula mengenali Tasneem bila mana anak kedua saya kerap demam dan selsema. Boleh dikatakan setiap bulan saya perlu mengambil cuti untuk menjaganya. Jadi, saya cuba mencari di Facebook dan terjumpa post kawan mengenai C-Frub balm dari Tasneem Naturel. Setelah menggunakan dan nampak kesan yang sangat positif pada anak saya, saya terus mendaftar sebagai agen tasneem.

Saya ingin berjaya dalam bisnes seperti orang lain

Disebabkan saya bekerja dan membuat bisnes Tasneem, dan dalam masa yang sama saya menjaga emak tiri yang minor stroke, masa saya sangat terhad. Waktu bekerja saya ialah dari pukul 8 pagi hingga 5 petang. Seawal sebelum bertolak ke tempat kerja, saya akan membuat satu posting ke group-group facebook, post di whatsapp group. Waktu rehat tengahari saya gunakan untuk membalas pm yang masuk dan menghantar parcel yang dipos.

Sebelah malam pula, saya menghantar post ke Facebook group dan Whatssapp group sekali lagi. Selain itu, saya akan menyediakan bahan untuk dipost pada keesokan harinya dan juga jika ada barang yang perlu dipos, saya menyiapkan parcel-parcel tersebut. Untuk COD, saya mengupah kawan saya untuk membuat delivery.

Banyak kenangan manis semasa bersama Tasneem. Antaranya dapat mengenali kawan-kawan positif yang sangat membantu. Saya berjaya mencari peluang untuk menyertai Road Tour Tasneem di Johor dan yang paling best, saya dapat hadiah cincin emas dan gold bar dari tasneem. Terima kasih Tasneem Naturel. 💖💖💖

Leave your thought

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping